Lymphosan J Comfort💚🌿

Proizvod sadrži biljni sorbent pektin koji je izvor hranljive celuloze i hidrolizat kolagena. Kolagen je strukturni protein koji se pre svega nalazi u hrskavici i vezivnom tkivu. U proizvodu je u obliku hidrolizata koji organizam lakše usvaja 🌼

Sastav proizvoda

U sastav proizvoda ulaze ekstrakti kore bele vrbe, koji se od davnina koristi u narodnoj medicini za lečenje bolesti zglobova. Među prvim lekovima protiv upala, za lečenje reume su koristili aspirin (acetilsalicilnu kiselinu). Salicilna kiselina je dobila ime, kao i njeni derivati, od naučnog imena vrbe (Salix alba), zato što su je upravo iz kore vrbe prvi put izdvojili. Kora vrbe je čitav skup biološki aktivnih supstanci. U njen sastav ulaze tanini, flavonoidi, vitamini, glukozidi, različita mineralna jedinjenja.

Mehanizam delovanja vrbine kore je dobro proučen.

🌼
Osnovna komponenta kojom se i objašnjava efikasno dejstvo vrbine kore je salicin. Salicin je sposoban da blokira obrazovanje prostglandina koji je i jedan od glavnih izazivača upalnih procesa. Ekstrakt vrbine kore ima izraženo protivupalno dejstvo i efikasno ublažava bol, slično kao što deluje sintetički salicin (protivupalnih sredstava bez steroida). Ali za razliku od navedenih ekstrakt vrbine kore ima manje kontraindikacija.
🌼
Važna komponenta novog biljnog fitosorbenta Limfosan Joint Comfort je hidrolizat kolagena. Zbog njegove visoke koncentracije hidrolizat kolagena, koji je i osnovni element tkiva zglobova, Limfosan Joint Comfort je efikasan kod osteoartroze i osteohondroze.
🌼

Dobijanje kolagena

Prilikom uobičajene ishrane je neznačajno i neefikasno i za preventivu povreda hrskavice, i za moguće brzo i dugotrajno regenerisanje kolagenskih struktura zbog rizika od zasićenja i trošenja.
Hrskavica nema svoje sudove. Pri narušavanju ishrane hrskavice zbog uzrasta ili pod uticajem trauma i infekcija, hrskavica postepeno atrofira. I nemoguće je da se regeneriše bez pomoći. Prilikom tanjenja hrskavice u zglobovima ruku ili nogu pri svakom pokretu dolazi do pritiska na pokosnicu gde se nalaze nervni završeci. Zbog toga se pojavljuje bol u zglobovima. Kao odgovor na bol dolazi do otoka, ograničava se pokretljivost. Upala postaje hronična.
🌼

Jedini način da se otkloni bol, otok, da se pokrenu zglobovi je povećanje gustine hrskavice

Za to je dovoljno unošenje kolagena u organizam. Bolovi u kičmi su takođe često vezani za degenerativno-distrofične promene. U ovom slučaju kolagen je potreban međupršljenovim diskovima, koji imaju ulogu prirodnog amortizera, a takođe i hrskavici zglobova koja spaja pršljenove.
Kompleks je obogaćen ekstraktima divlje ruže, koji ima antioksidaciono svojstvo i visok sadržaj vitamina C.

Preporuka

🌿Lymphosan Joint Comfort se preporučuje kao sredstvo za preventivu i kao pomoćna terapija pri funkcionalnom narušavanju digestivnog trakta, a takođe i kao dodatni izvor hranljivih vlakana. Može da se koristi i kao sredstvo dijetetske korekcije u sledećim slučajevima:

  • osteohondroza 🍃
  • osteoporoza 🍃
  • osteoartroza 🍃

Ukoliko imate neko pitanje u vezi proizvoda ili želite da naručite nešto, možete nam poslati u kontakt formi ili na instagram stranici “prirodno iz sibira” . 📥

5 1 vote
Article Rating
guest
2 Komentari
Najnoviji
Najstariji Najbolje ocenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
2
0
Ako želite nešto da napišete, molimo Vas da komentarišetex