☘️Prirodni inulinski koncentrat – PIK☘️ (Prirodni prebiotik)

Upotrebom antbiotika, ubijaju se i dobre i loše bakterije. Uglavnom se tek tada setimo koliko su važne dobre bakterije pa posegnemo za probioticima i prebioticima.

Prebiotici su rastvorljiva biljna vlakna koja su hrana za dobre bakterije. Hraneći ih, povećavamo njihov broj i pomažemo im da štite naš organizam od onih loših.

Najjači prebiotik je INULIN

Naš prirodni inulinski koncentrat čini prašak plodova artičoke, biljke koja sadrži izuzetno visok nivo inulina.

🌿 Sprečava zatvor
🌿 Reguliše rad creva
🌿 Obnavlja crevnu mikrofloru
🌿 Reguliše nivo šećera u krvi
🌿 Podstiče normalizaciju razmene ugljenih hidrata i masti
🌿 Smanjuje rizik od nastanka osteoporoze
🌿 Smanjuje rizik od pojave alergija
🌿 Stimuliše imunitet
🌿 Pomaže kod kandide

Inulin

Prednost je da se deo proizvoda ne apsorbuje u crevima već se ponaša  kao dijetetsko vlakno. Tako inulin, pre svega usporava varenje lako dostupnih ugljenih hidrata i masti, što je takođe veoma važno za dijabetičare. Drugo, on se vezuje i uklanja iz organizma holesterol, teške metale i druge toksične supstance proizvedene u crevima. Treće, inulin je jedan od najefikasnijih sredstava koje obnovlja crevnu mikrofloru.

Takođe, inulin je važan za zdravlje kostiju. Rastvarajući se u crevima, formira veliki broj organskih kiselina, koje podržavaju proces jonizacije hrane i time značajno utiče na povećanje efikasnosti usvajanja hranjivih elemenata .  “PIK” je bogat izvor magnezijuma, silicijuma, cink i mangan, koji su važni za izgradnju jakih kostiju.

Redovna upotreba inulina

Smanjuje se nivoa šećera u krvi i povećava fiziološka efikasnost insulina. Ovo pomaže da se spreči dijabetes I i II tipa  i dovodi do značajnog poboljšanja pacijenata sa ovim ozbiljnim oboljenjem. Pored normalizacije metabolizama ugljenih hidrata, inulin smanjuje nivo holesterola u krvi i rizik od kardiovaskularnih bolesti.

Redovno uzimanje inulina podstiče normalizaciju ugljenih hidrata i masti, ubrzava metabolizam kod pacijenata sklonim gojaznosti i višku kilograma. Doprinosi brzom oporavku crevne mikroflore i suzbijanju štetnih mikroorganizama crevne flore.
Inulin ima blagotvorno dejstvo na razmenu ugljenih hidrata i masti i doprinosi očuvanju mikroflore creva.

Sastav 🧪

Prašak od plodova čičoke.

Ukoliko imate neko pitanje u vezi proizvoda ili želite da naručite nešto, možete nam poslati u kontakt formi ili na instagram stranici “prirodno iz sibira” . 📥

0 0 votes
Article Rating
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Ako želite nešto da napišete, molimo Vas da komentarišetex